Radionica pisanja na engleskom: English Up

 

Gde se održavaju radionice?

BEOGRAD

 

16.03. (subota)

11:00-14:00

Studio Stepenik

NOVI SAD

 

16.03. (subota)

17:00 – 20:00

Kulturni centar LAB

Radionica traje 3h


Cena radionice je 2000 dinara

Ko sam ja da pričam o ovome?

Engleski sam krenula da učim još kao klinka, ali sam jezik počela da usavršavam kada sam krenula na studije u inostranstvu.  Fakultet sam završila u Americi, a master u Engleskoj, i godinama sam pisala & radila sa mentorima & native speakerima. Pisanjem na engleskom se intezivno bavim od početka studija. Koristila sam razne forme: od eseja, bloga na engleskom, pa sve do master rada. Usavršavanje traje godinama, a kod mene je ono kombinacija formalnog obrazovanja, života na engleskom govornom području & sjajnih mentora.

Čime se ja trenutno bavim?

Trenutno radim kao verbal identity guru za jednu internacionalnu kompaniju. Iliti: pomažem drugima da unaprede svoje pisanje. Često držim & organizujem online konsultacije, a skoro svakodnevno ispravljam tuđe tekstove, poslovne emailove ili prezentacije. Ipak, najvažniji deo mog posla je da naučim druge kako da pišu jednostavnije, lakše & kvalitetnije.

Šta možeš da očekuješ od radionice?

Da bi mogao/la da propratiš radionicu, potrebno je da imaš najmanje B1 nivo engleskog.

Pokazaću ti kako da prepoznaš česte greške u pisanoj komunikaciji, prilagodiš svoj stil različitim situacijama: od ljubavnog pisma do poslovnog emaila, i primeniš par jednostavnih trikova kako bi tvoje pisanje bilo profesionalno & lako razumljivo.  Ja ne verujem u ponavljanje gramatike iz srednje škole, tako da je radionica fokusirana na konkretne & praktične primere na kojima ćemo vežbati.

Prijavi se!


Šta kažu oni koji su bili na radionici?

Milena Ajdačić
Autorka bloga Tamo Vamo

Leana je na jedan jednostavan i lagan način uspela da nam pomogne da uvidimo koje su najčešće greške u pisanju na engleskom, da nam na primerima pokaže kako treba i kako ne treba pisati i da nam pokaže nekoliko caka, koje čine da pisanje bude prijemčljivije. Pisali smo, ispravljali pogrešne rečenice i naučili da komplikovane iskaze sročimo na najjednostavniji način. Mislim da mi je English up radionica dala jedno novo samopouzdanje kod pisanja na engleskom i da mi je razbila neke od blokada koje sam imala.
Jovana Kvržić
Autorka blogaJovanin život u koferu

Leanina radionica mi je pomogla da na engleski jezik gledam na drugačiji nacin, pokazala mi je trikove kako da ga učinim pristupačnijim i lakšim. Radionicu preporučujem svima kojima je pisanje na engleskom deo posla ili samo hobi jer su njeno znanje i iskustvo su zaista vredni i dragoceni.
Aleksandra Jovićić
Autorka bloga
Aleks putuje

Prijavila sam se za Leaninu radionicu jer sam želela da usavršim svoje pisanje na engleskom, a dobila sam mnogo širu sliku od toga. Shvatila sam da je put učenja pisanja na jeziku koji nije maternji veoma zahtevan, ali ne i zastrašujuć. Radionica je proletela, ja sam naučila i više nego što sam očekivala, a poželela sam da radionica traje duže. Leana je podelila mnogo praktičnih saveta, koje sam mogla odmah da primenim!